Aanvang: 20:45 • Deur: 20:00 • Prijs: 5,-

​FΘSS

Als duo werkte FOSS aan hun gelijknamige debuut EP, welke op de 21e van december gereleased wordt. Tijdens een trip door IJsland ontstonden de ideeën voor de songs. Eenmaal terug in Nederland zijn deze opgenomen en geproduceerd door Roy van Rosendaal in zijn Studio Ruisendaal, gevestigd in Kytopia. Gedurende het proces is FOSS uitgegroeid tot vijfkoppige formatie. De weelderige gitaarlijn en synthesizers in overvloed, komen samen in dromerige indie synthpop songs. De catchy hooks en vloeiende zanglijnen doen o.a. denken aan The xx, Beach House & Little Dragon.

Alec Todd

Alec Todd is een Engels Nederlandse songwriter uit Utrecht. Na het overlijden van twee personen die dichtbij hem stonden, besloot hij in de zomer van 2016 demo’s te maken van de liedjes die hij hierover had geschreven. Dit resulteerde in Alec Todd's mid-fi pop debut EP: ‘The Man in the Hammock’. Na de release van de EP in april 2018, begonnen zij vrijwel direct met het opnemen van haar opvolger, namelijk: ‘A Lone Wolf’s Loneliness’ en bestaat uit twee bij elkaar horende singles. In vergelijking tot ‘The Man in the Hammock’ gaat Alec met deze tweedelige single, die invloeden kent van artiesten als Lil Peep, Sparklehorse en Ryan Adams, emotioneel nog meer de diepte in. De door emotie doordrenkte liedjes vertellen wat eenzaamheid kan doen met iemand.

Eind september verscheen het eerste deel online en vertegenwoordigt Alec Todd's ‘A Lone Wolf’s Loneliness’, die in het najaar in haar totaliteit uitgebracht wordt.

Event: https://www.facebook.com/events/434408680424292/

Open: 20.00 * Aanvang: 20.45 * Entree: €5