Info bands / acts

If you want to play with your band at ACU, you can send an e-mail to bookings@acu.nl and fill in this form: https://goo.gl/forms/wpfmWdDBI37VkIJ02

Als je met je band bij ons wilt spelen, kun je het beste een email sturen naar bookings@acu.nl en dit formulier invullen: https://goo.gl/forms/wpfmWdDBI37VkIJ02


Het podium is altijd een van de belangrijkste pijlers van het ACU geweest, en ook in de huidige vorm heeft dit een belangrijke plek. Door het verbouwen volgens de geldende isolatienormen kunnen wij in principe continue herrie produceren. In de praktijk komt dit neer op 2 concertavonden per week, op variabele dagen, maar meestal op woensdag en vrijdag.

Het muziekaanbod is in principe onbegrensd. Het gekraakte ACU had haar wortels vooral in punk/hardcore enerzijds, en folk/traditionele mengvormen anderzijds. Deze muziekstijlen zijn dus ook in het huidige ACU nog steeds goed vertegenwoordigd.

Er is natuurlijk ook ruimte voor heel veel meer: rap/hiphop, reggae/dub, funk, alt.rock, metal, sing/songwriters, industrial, en zelfs techno, Kurdische muziek, Balkan/Klezmer, Wit-Russische percussionisten... bijna alles is mogelijk. Aangezien het ACU zichzelf bedruipt zonder een cent subsidie, zijn onze budgetten niet erg groot.

Opmerkelijk hierbij is wel trouwens dat wij veel interessante en soms unieke buitenlandse aanbiedingen krijgen voor een bedrag wat vaak vele malen lager ligt als wat er in Nederland soms gevraagd wordt. Denk echter niet dat bands bij ons slecht ontvangen worden. Er is altijd genoeg drank en goed (vegetarisch) eten. Ook betalen wij meestal meer dan alleen een onkostenvergoeding.

De zaal is uitgerust met een uitzonderlijk up-to-date p.a. installatie, uitstekende belichting en (kleine) backstage.

De entreeprijzen houden wij bewust laag, om de concerten voor iedereen toegankelijk te houden. De twee vervelendste kanten aan het organiseren van concerten zijn malafide en geld vretende organisaties als de buma/stemra, en het invullen van loonverdelingsverklaringen met de bijbehorende paspoortkopieën. Bureaucratische shit, maar je komt er niet onderuit.

Benefietconcerten worden regelmatig gehouden. Mits het doel ons sympathiek lijkt en er ruimte is in de planning, staan wij hier altijd voor open.


If you want to play with your band at ACU, you can send an e-mail to bookings@acu.nl and fill in this form: https://goo.gl/forms/wpfmWdDBI37VkIJ02

Als je met je band bij ons wilt spelen, kun je het beste een email sturen naar bookings@acu.nl en dit formulier invullen: https://goo.gl/forms/wpfmWdDBI37VkIJ02

* 99% Vegan * No hard drugs * No racism * No harassment * No Pin *